torsdag 13. august 2009

Forbilder!

Nesten alle mennesker har noen de ser opp til, noen de synes gjer fantastiske ting, rett og slett noen som gir dem store gleder og positive opplevelser. Jeg har hatt mange idol og forbilder i mitt liv, men akkurat nå er det 3 mennesker jeg synes er fantastisk gode på hver sitt område.

1. Barack Obama: USA`s første svarte president i historien og mannen med de fantastiske talene. Først gjorde han det umulige mulig ved å slå Hillary Clinton sitt utrolig sterke valgkampmaskineri og bli demokratene sin presidentkandidat. Deretter knuste han republikanerene ved Mccain og Palin i selve presidentvalget, og nå er han i ferd med å forandre det amerikanske samfunnet etter alt rotet Bush Jr og hans administrasjon greide å forårsake. Blant anna er ein ny helsereform på trappene, noko som gir alle amerikanerene muleghet til å forsikre helsen sin. I tillegg er han mer opptatt av diplomati enn å hele tiden rasle med sablene og true med krig. Det betyr en helt ny linje i utenrikspolitikken. Obama har også skrevet ei fantastisk bok som heter "Mot til å håpe" som handler om hans politikk som baserer seg på samarbeid med alle, hans familieliv og hans lange, harde vei til den politiske toppen.

2. Rafael Nadal: Tennisspeleren frå Mallorca, Spania som har oppnådd nesten alt som tennisspeler allerede i en alder av 23 år. Har vunnet 6 grand slam, OL gull i singel, davis cup tittel flere ganger og en haug med andre titler på ATP touren. I tillegg har han en fantastisk head to head rekord mot tidenes tennis speler, Roger Federer. Både i grand slam og i andre store turneringer har Nadal hatt eit stort overtak på Federer. Det eneste Nadal mangler i sin samling er US Open tittelen. Grunnen til at Nadal er så fantastisk god er 2 ting: Den viktigste grunnen er hans mentale styrke. Nadal er kanskje den idrettsutøveren med sterkest psyke og mentale evner i idrettsverdenen idag. Hans evne til å ta frem sine beste slag og beste kamper når han må, gjør at han stort sett alltid vinner turnerninger og kamper. Spanjolen er så god å konsentrere seg på grunn av faste rutiner foran hver trening og kamp at han på dette området har et stort fortrinn .Blant annet skal drikkeflaskene i kamp stå på samme plass hele kampen gjennom. Den andre grunnen er at Rafael er ekstremt godt fysisk trent. Kondisjonen, styrken, farten, bevegelsen og koordinasjonen er den beste i tennis verdenen. I tillegg så er Nadal sevfølgeleg en av de beste når det gjelder tennisferdigheter også. Forehanden er kanskje den beste på touren, backhanden er feilfri og et vinnerslag, serven er meget bra og nettspillet begynner å bli et våpen det også. Nadal er ein fighter som aldri gir opp og hans mentale styrke gjør ham til ein av dei beste og mest underholdande idrettsutøverene vi har idag.

3. Jose Mourinho: Verdens desidert beste trener siden 2003. Selvsikker, arrogant, karismatisk, men ikke minst meget faglig dyktig og hardtarbeidende. Startet som hjelpetrener/tolk for Bobby Robson i Barcelona der han lærte masse. Suksessen startet med Leira, eit ukjent portugisisk lag som Jose tok til Uefa cupen i sitt første år. Deretter gjekk turen til Porto hvor han i løpet av få år vann alt som teller: Serien 2 ganger, CL og den portugisiske cupen. Ein slik suksess måtte føre til større jobber. Chelsea trakk det lengste strået og der fortsatte "the special one" si fantastiske karriere med å gi Chelsea to seriegull på rad (første gang på 50 år), ligacup tittel FA cup tittel og Community Shield trofeet. Etter at Mourinho ikke fikk fortsette som manager for Chelsea har både Grant, Scolari og Hiddink prøvd å vinne viktige titler med Chelsea, men det eneste london klubben har greid siden Jose sin avgang er en FA cup seier med Hiddink ved roret. Mourinho er no i Italia og styrer Inter Milan med god hånd. På sitt første forsøk førte han klubben til eit sikkert Serie A gull og fortsetter dermed sin enorme suksess som manager. I tillegg til sin faglige dyktighet er Mourinho annerledes og karismatisk sammenlignet med de fleste andre toppmanagere i dagens fotball. Suksessen blanda med personligheten gjør ham unik.

Felles for alle mine forbilder er 3 ting: 1.Målrettet og hardt arbeid over tid 2.Stor mental styrke 3. Stor tro på seg selv. Mitt tips er at dei alle vil prege sine områder i stor grad også i kommende år, noko som vil gi glede og beundring for meg og mange, mange andre mennesker rundt om i verden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar